Lengvas skystis, tirštas kremas, riebus balzamas ar netgi okliuzinio poveikio tepalas... Ar žinote? Visa tai yra emulsijos! Emulsija – tai tiesiog techninis pienelio ar kremo pavadinimas. Emulsija yra tolygus mišinys iš dviejų dalių, kurios paprastai nesusimaišo, pavyzdžiui, iš aliejaus ir vandens. Viena dalis mikroskopinių lašelių pavidalu paskirstoma kitoje dalyje. Mišinys lieka stabilus dėl trečios sudedamosios dalies – emulsiklio, kuris gali stabilizuoti dviejų fazių sąveiką. Emulsijose taip pat gali būti standinančiųjų medžiagų, kurios padidina emulsijos klampumą ir daro ją tirštesnę, nedidinant riebalų kiekio. Atsižvelgiant į sudėtyje esančių riebalų kiekį, emulsijos gali būti drėkinamosios arba maitinamosios. Kasdieniame gyvenime turbūt labiausiai pažįstama emulsija yra... majonezas! 😉